Jóga

Jóga

A jóga a keleti kúltúrából terjedt el. Vágysz a békés, stressztelen állapotra? A jóga az egyik legjobb mozgásforma, amit tehetsz a lelked és a tested egyensúlyáért. Jógázz otthon és egszerűen az egészségedért!

A jóga egy hagyományos mozgás és szellemi irányzat. A jógának számos különböző fajtája létezik, mindegyiküknek saját jellegzetességei és előnyei vannak. Az alábbiakban részletesen bemutatok néhány alapvető jóga fajtát, amelyek népszerűek a gyakorlók körében:

A meditáció eredete több ezer évre nyúlik vissza, és számos vallási és spirituális hagyományban gyakorolták és gyakorolják ma is. Az egyik legrégebbi ismert meditációs technika az indiai jógik által gyakorolt Rádzsa-jóga meditáció, amelyet több mint 5000 éve gyakorolnak.

Az elmúlt évtizedekben a meditáció tudományos vizsgálata és kutatása is növekedett. A kutatók számos tanulmányt végeztek, hogy megértsék a meditáció hatását az agyra és a testre. A meditáció előnyei közé tartozik az agyi aktivitás javítása, a stressz és a szorongás csökkentése, az immunrendszer erősítése, az alvás javítása és a depresszió enyhítése.

A jóga alkalmas arra, hogy visszaállítsuk testünkben az energiaáramlás egyensúlyát, ráadásul nem annyira megterhelő, mint az, ha fáradt és ideges állapotunkban kifutunk a világból. 

A jóga mindennapos gyakorlása javítja az egészséget, jó közérzetben segít, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulásában is jelentős szerepe van. A legjobb módja az egészség és a fittség elérésében. Nem csak a fizikumunkban segít, hanem a lelki és mentális állapotban is jótékony hatással bír. Megmozgatja az egész testet. Fej, hát és izületi gyulladások gyógyításában is segít.