Szépségápolás

Szépségápolás

Szépség és szépségápolási tippek és tanácsok egészségesen. Ez magába foglalja a bőr, a haj és a körmök ápolását. 

Alkategóriák

Testápolás

Testápolás

A helyes és egészséges testápolás titka. Legyél friss és gyönyörű a bőrödben. Hogyan legyél az év minden szakaszán hidratált? Az egészséges bőr önbizalmat ad!

Elemek megtekintése...
Hajápolás

Hajápolás

Egészséges, dús, fényes haj. Természetes gyógymódok a hajad szépsége és egészsége érdekében. A rendszeres hajápolás fontos pillére ápoltságunknak, ezért megtudhatod, hogyan legyen a hajad egészséges az év minden szakaszában. 

Elemek megtekintése...
Köröm

Köröm

Egészséges, erős körmök. Praktikák a töredezettség ellen. A körmök táplálása, erősítése és védelme. Fertőzések megelőzése, hatékony kezelése. Az egészséges körmök a kéz esztétikumának fontos része, ezért áplni kell!

Elemek megtekintése...

 Életük során a nők több száz alkalommal is átesnek a menstruáció okozta kellemetlenségeken, éppen ezért fontos megismerni, hogy milyen folyamatok állnak a gyakran fájdalmas jelenség hátterében. Mindez ugyanis kifejezetten hasznosnak bizonyulhat például a családtervezésben.

Kapcsolódó videók

Napjainkban a száraz szemmel járó panaszok – valamint a nem megfelelő kezelésük – egyre nagyobb közegészségügyi problémát jelentenek. A lakosság kb. 5-30 százalékát érintheti a szemszárazság, mely az egyik leggyakrabban előforduló multifaktoriális szemészeti probléma. 

A napégés az egyik leggyakoribb, egyben legkellemetlenebb tavaszi, nyári panasz. Bár kellő elővigyázatossággal általában megelőzhető, ha mégis leégünk, néhány egyszerű módszerrel felgyorsíthatjuk a gyógyulási időt.

Kapcsolódó videók

Soha el nem múló viszketés. Csillapíthatatlan vágy a vakarózásra, amely enyhülést ígér ugyan, de abban a tudatban, hogy ez csak rövid ideig tart.

Tisztítás, tonizálás és hidratálás: ezt a három lépést minden nap végezzük el reggel és este - az a négy-öt perc, amit rászánunk erre, meghálálja magát. ITT olvashatsz róla bővebben! 

Kapcsolódó videók

A rossz vérkeringésnek számtalan súlyos egészségügyi következménye lehet, hiszen a vérkeringés sérülésével, gyengülésével nem jutnak el a sejtekhez a létfontosságú tápanyagok, illetve az oxigén. Milyen jelek esetén gyanakodjunk rossz vérkeringésre?

Kapcsolódó videók

A túlzott szőrnövekedés olyan egészségügyi problémákat jelezhet, melyekre oda kell figyelni, hiszen kellemetlenségeket is okozhatnak. Csökkenti a magabiztosságot és rendkívül zavaró lehet. 

Kapcsolódó videók

Az arcon vagy más, napnak kitett bőrfelületen (kezeken, karokon, dekoltázson, vállon, háton, lábakon) megjelenő barnás, lapos, kerek foltok az úgynevezett napfoltok (lentigines solares). 

Kapcsolódó videók

Összeszedtem azokat a leggyakoribb hibákat, amiket nap mint nap elkövetsz a bőröd ellen. Ha ezekre odafigyelsz, egészséges bőröd lesz. 

Kapcsolódó videók

Sokaknak okoz gondot a szem alatti sötét karikák látványa. Ebben a cikkben összeszedtem nektek az okokat és az ellenszerüket is.

Kapcsolódó videók

A pikkelysömör egy gyulladásos börbetegség, amelynek számos tünete lehet, és nem csak a bőrön okozhat elváltozás. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy hol okozhat még ez a betegség tüneteket. 

A köröm benövés kezelése az egyik leggyakoribb műtétek közé tartozik. De hogyan kezelhtő otthoni módszerekkel, és hogyan előzheted meg? Ebből a cikkből megtudhatod. 

1. oldal / 2