szerda, 15 április 2020 09:29

Ekcéma tünetei és kezelése

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Az ekcéma tünetei és kezelése Az ekcéma tünetei és kezelése

Soha el nem múló viszketés. Csillapíthatatlan vágy a vakarózásra, amely enyhülést ígér ugyan, de abban a tudatban, hogy ez csak rövid ideig tart.

Mi az ekcéma? 

Az ekcéma, melynek a leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz, egy örökletes bőrbetegség, melyet idült bőrgyulladásnak is neveznek. Az ekcéma viszkető, kivörösödő, pikkelyesen lehámló bőrrel jár, amely főleg az arc, a fejbőr, a kéz, a könyök és a térdhajlat területeken fordul elő.

Az ekcéma tünetei

    • vörös, hámló bőrfelület
    • kis, kemény dudorok
    • hólyagok, melyek egy idő után kipukkadnak
    • nedvedzés
    • pörkképződés
    • az állandó vakarás, hámlás, pörkképződés miatt az érintett bőrfelület megvastagszik

Mi okozhatja az ekcémát? 

A szakértők nem tudják pontosan, de úgy vélik, hogy genetikai, környezeti és a bőr tényezőinek a függvénye az ekcéma kialakulása. A hibás idegrendszert is be lehet vonni, amely a bőr gyulladását okozza, még akkor is, ha nincs fertőzés, ami ellen harcolnia kéne.

Tipp 22

Az ekcéma kezelései 

Természetes gyógymódokkal: 

A kínai gyógyfüvek és oolong tea, a különféle zöldteák, az egyéb gyógynövények mind-mind pozitívan befolyásolhatják az ekcémát. De beszélj az orvosoddal, mielőtt bármilyen gyógynövényhez, vagy kiegészítőhöz nyúlnál. A stressz csökkentésére járj el masszázsra, relaxációra, jógára vagy egyéb testmozgásra!

Fürdetőkkel: 

A gyógyszertárakban különböző, az ekcéma kezelésére kifejlesztett fürdetővel fürdethető a gyermek. Ezeket a szereket megfelelő hígításban kell beleönteni a fürdető vízbe. De előtte konzultálni kell a bőrgyógyásszal.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Cukorbetegség

Aszkorbinsav hatása a szervezetünkre

Az egészséges élet és örök fiatalság titka: anti ageing

Megjelent: 79 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 15 április 2020 09:47
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned