vasárnap, 05 április 2020 11:40

A bőröregedés megelőzése

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
A bőröregedés megelőzése A bőröregedés megelőzése

Tisztítás, tonizálás és hidratálás: ezt a három lépést minden nap végezzük el reggel és este - az a négy-öt perc, amit rászánunk erre, meghálálja magát. ITT olvashatsz róla bővebben! 

Miért fontos az egészséges bőr? 

Miközben a kozmetikai ipar óriási összegeket kaszál a különféle bőrproblémák kezelésére kitalált szerein, kevesen vannak azok a szerencsések, akiknek valami folytán szép és egészséges a bőrük. Ennek egyszerű oka, hogy a bőr szépsége nem a rákent vegyszerektől függ, hanem sokkal inkább a belső egészségünk jele.

Tisztítás, tonizálás és hidratálás: ezt a három lépést minden nap végezzük el reggel és este - az a négy-öt perc, amit rászánunk erre, meghálálja magát. Ezen felül hetente egyszer érdemes bevetni valamilyen hámlasztót, illetve maszkot is.

Tipp 20

Sportolás 

A sportnak több szempontból is jó hatása van a bőrre. Javítja a vér oxigénellátottságát, felpörgeti az anyagcserét, így segít a méreganyagok kiürülésében. Emellett az olyan sportok, amikkel izmot építhetünk, segítenek feszesebben tartani a bőrt.

Idő magunkra

Legalább hetente egyszer legyen egy-két óránk, amikor csak magunkkal foglalkozunk. Relaxáljunk, meditáljunk, vegyünk egy forró fürdőt, szunyókáljunk délután  - minden hasznos, ami segít csökkenteni a stresszt, amelynek bizonyítottan bőröregítő hatása van.

Halolaj jótékony hatása

Az omega-3 olajban gazdag étkezés fiatalosan és rugalmasan tartja a bőrt.

Az ételekben lévő eltérő zsírsavak, fajtájuktól függően elősegíthetik a gyulladást vagy enyhíthetik azt. Ha gyulladás van a szervezetben, az legtöbbször a bőrön is meglátszik. Egyes növényi olajok rossz hatással vannak a bőrre, míg mások javíthatják az állapotát. Az állati eredetű zsírok közül az omega-3 a legjobb.

Az omega-3 zsírsavak kedvező hatással vannak a bőr állapotára, elősegítik az egészséges bőr kialakulását, fenntartását. Fogyasszon sok halat, mivel ez a leggazdagabb omega-3 zsírsav forrás. Ha nem szereti a halat, a hasznos zsírsavakat kiegészítők segítségével is pótolhatja.

Bőséges vízfogyasztás 

A bőséges vízfogyasztás hozzájárul az egészséges bőr megtartásához. Feltölti a sejteket a szükséges vízzel és ettől egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint a méreganyagok kiválasztásában is nagy szerephez jut a víz. Rettentő fontos a bőséges folyadékpótlás. Igyon sok, tiszta vizet!

Tudtad 63

Összességében véve elmondhatjuk, hogy egészséges dolgokat enni, és kerülni a betegséget okozó élelmiszereket egy nem is túl drága módja a szép fiatalos megjelenésnek.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Cukorbetegség

Aszkorbinsav hatása a szervezetünkre

Az egészséges élet és örök fiatalság titka: anti ageing

Megjelent: 70 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 03 május 2020 12:30

Média

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned