Hibák, amiket elkövetsz a bőröd ellen

Hibák, amiket elkövetsz a bőröd ellen Hibák, amiket elkövetsz a bőröd ellen

Összeszedtem azokat a leggyakoribb hibákat, amiket nap mint nap elkövetsz a bőröd ellen. Ha ezekre odafigyelsz, egészséges bőröd lesz. 

Mit tehetünk a bőrünk védelmében? 

Sokszor bele sem gondolunk, hogy elég lenne egy pár apró dologra odafigyelnünk ahhoz, hogy bőrünk minősége jobb, ragyogóbb, felülete simább legyen. 

Tudtad 50

Túlzott szoláriumozás 

A túlzott szoláriumozás könnyen az ellenségünk lehet, hiszen dehidratálja a bőrt, ezáltal sokkal gyorsabban ráncosodik arcunk. 

Fontos a hidratálás és nem elég a ránctalanító krémek használata 

A ráncoktól teljesen megszabadulni sajnos csak plasztikai műtéttel lehet. Hogy késleltesd a ráncok megjelenését, azért viszont tehetsz, mégpedig rendszeres hidratálással.

Koszos sminkecsetek használata

Az arcon levő mikro sebeket (pattanásokat) könnyen felül fertőzhetjük, ha nem kellően tiszta ecsettel sminkeljük magunkat. Érdemes külön kis neszesszerben tárolni őket, hogy kevésbé koszolódjanak.

Pattanások nyomkodása 

A legrosszabb, amit tehetünk! Egyrészről nagy valószínűséggel nem tudjuk kinyomni a pattanást, megsértjük és felülfertőzzük a bőrt, másrészről pedig csak nagyobb sebet ejtünk, amit sokkal nehezebben tudunk eltüntetni. 

Párnád és párnahuzatodat nem tartod tisztán 

Az elhalt hámsejtektől, a portól és a poratkáktól csak úgy szabadulhatsz meg, ha rendszeresen tisztítod a párnádat és a párnahuzatodat is.

Tipp 9

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Hogyan szabaduljunk meg a szem alatti karikáktól?

A tej, mint öregedésgátló?

Tudj meg többet a pikkelyömörről!

Média