Hogyan szabaduljunk meg a szem alatti karikáktól?

Hogyan szabaduljunk meg a szem alatti karikáktól? Hogyan szabaduljunk meg a szem alatti karikáktól?

Sokaknak okoz gondot a szem alatti sötét karikák látványa. Ebben a cikkben összeszedtem nektek az okokat és az ellenszerüket is.

Bárkivel előfordul, hogy egy átvirrasztott éjszaka után sötét karikák éktelenkednek a szeme alatt, ezek azonban a pihenéssel elhalványulnak. Nem ezekről a karikákról beszélünk ma, hanem azokról, amelyek hosszú időn keresztül fennállnak. 

Okozhatja a gondot a genetika? 

A gének felelősek a karikás szem kialakulásáért. A genetika szabályozza a bőr típusát és tónusát, ami pedig befolyásolja a karikákra való hajlamot.

Névtelen terv 59

Gyulladás és pigmentprobléma is okozhatja? 

A szem alatti sötét karikák egyik potenciális oka az ekcéma, melynek gyulladása után pigmenttúltengés keletkezik az adott területen. A gyulladáscsökkentő krémek és a C-vitaminban gazdag krémek segíthetnek ebben. 

Alváshiány 

Csak előjött ez a téma is, hiszen ha ez az állapot állandó, Ilyenkor vérbőség keletkezik a szem alatti erekben, ezért tűnik sötétebbnek.

Vashiányra, veseproblémára is utalhat

Érdemes külön a vesék állapotát is feltérképezni, mert a hagyományos kínai orvoslás szerint a szem alatt megjelenő sötét foltok ennek a szervnek a gyengeségére utalnak.

Névtelen terv 61

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

A szegfűszeg 10 jótékony hatása

Négy hatékony immunerősítő tea

5 ehető gyógynövény, amit a lakásba is termeszthetsz

 

Média