Gyógynövények

Gyógynövények

Gyógynövények, az emberi szervezetre gyakorolot hatásai. A természet tele van csodálatos gyógynövényekkel, amik hatékonyak az egészséges élethez. Gyógynövények, gyógyteák az immunerősítéshez, betegségekre és különböző egészséget befolyásoló problémákra. 

Alkategóriák

Gyógyteák

Gyógyteák

Magas vérnyomás, érszűkölet, visszér, különböző betegségek? A forró vízzel felöntött gyógynövényekből álló ital felhasználása és fogyasztása fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében. 

Elemek megtekintése...

Ha a piros rózsa szót halljuk, akkor egyértelműen a szerelem jut róla eszünkben. Szépségét senki sem vitatja, illata egyedülálló és felülmúlhatatlan, jogosan megérdemli a virágok királynője címet.

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk, amit télen és nyáron is alkalmazunk kívül belül, mert csodás hatása van a testünkre. 

A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.

A narancsolaj az édes narancs (Citrus sinensis) és a keserű narancs (Citrus aurantium) héjából sajtolt illóolaj. 

Kapcsolódó videók

A gesztenye rendkívül tápláló, és az egészségünkre is nagyon jó hatással van. Összeszedtem nektek a gesztenyében lévő erőt. 

Kapcsolódó videók

A téli vitaminhiányos időben nagyon jól jöhetnek azok a növények, amelyek megteremnek a lakásban. Ebben a cikkben összeszedtem nektek ezeket a növényeket. 

Kapcsolódó videók

Az első számú kezelés a pajzsmirigyzavarokra a gyógyszeres kúra. Kiegészítésképpen természetesen a gyógynövények hatásosnak bizonyulnak.

Kapcsolódó videók

A cím egy kicsit csalókás, de a cikkben kifejtem, hogy mire is gondoltam. A bakteriális betegségekre kiváló gyógymód a gyógynövényes kúra. Olyan gyógynövényeket szedtem össze nektek, amelyek gyógyszerek melletti fogyasztásuk bizonyítottan alkalmasak és hatékonyak lehetnek.

Kapcsolódó videók

Sokan tudjuk, hogy a diófa termése rengeteg jótékony hatással van a szervezetünkre. De mi van a levelével? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen hatásai vannak, és hogyan tudjuk hasznosítani. 

A köhögés és a torokgyulladás nem csak a téli időszakban okozhat gondot, de nézzük is, hogy hogyan lehet ezt megszüntetni és odafigyelni rá! Lássuk is!

A szegfűszeg szó hallatán a legtöbbünknek azz ünnepek, a gyümölcskenyér, a finom fűszeres forralt bor és a mézeskalács jut eszébe. Pedig egy a fűszernövény nem csak télen kiválló, hanem az év minden szakaszában. Karácsony táján a legtöbb háztartásban megtalálható és sokan nem is tudják, de rengeteg jótékony hatással bíró gyógynövényről beszélünk. 

Az előző posztban a méregtelenítés volt a téma, amit ITT elovashattok. Most pedig elhoztam három méregtelenítő gyógyteát. A gyógyteákat nem csak hétköznap érdemes fogyasztani, de méregtelenítésre is nagyon jó hatással vannak.