A rózsa jótékony hatása

A rózsa jótékony hatása A rózsa jótékony hatása

Ha a piros rózsa szót halljuk, akkor egyértelműen a szerelem jut róla eszünkben. Szépségét senki sem vitatja, illata egyedülálló és felülmúlhatatlan, jogosan megérdemli a virágok királynője címet.

Egyre többen tudják róla, hogy egyedülálló szépsége mellett gyógyhatással rendelkezik: a rózsának összehúzó, szíverősítő, bőr- és nyálkahártya-stabilizáló hatása van. Nem is gondoltad volna igaz? Nézzük is, hogy mi a további jótékony hatása. 

Gyulladáscsökkentő hatással bír

Antibakteriális-, gyulladásgátló-, afrodiziákum-, valamint vérzéscsillapító hatásai már ismertek, de nézzük, hogy mire jó még a gyógyító rózsa ereje.

Tudtad 70

Szorongáscsillapító hatása van

A rózsa csillapítja a szorongást és a rossz közérzetet, megnyugtatja a szívet és az idegeket, kiegyensúlyozottá tesz bennünket. Javítja a kondíciónkat, összhangot teremt a szívünk és az elménk között. A rózsából készült lekvár csodákra képes. Megnyugtatja a dühös embereket, elég egy-két kanállal belőle, és nyoma sem marad a feszültségnek.

Tipp 34

Bőrnyugtató hatása van

A leforrázott rózsalevél nyugtató, tonizáló és antiszeptikus hatású, borogatásként is alkalmazható. Száraz, vízhiányos és érzékeny bőrtípusra is kiválóan alkalmazható.

Hogyan használjuk fel a rózsát?
    • a szárított szirmokat illatosítóba vagy teakeverékekbe,
    • a rózsamézet afta és ajakherpesz ecsetelésére,
    • a rózsalekvárt kenyérre kenve vagy desszertekben,
    • a rózsaecetet leveles salátákhoz vagy testápolásra.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Csonterősítő ételek

Pozitív hatása a lilahagymának

Napégés: mit tehetsz ellene?