Mi is az a PABA?

Mi is az a PABA? Mi is az a PABA?

 A PABA-ról régebben azt tartották, hogy a B-vitaminok közé tartozik. Ma már tudjuk, hogy közvetlenül nem életfontosságú tápanyag, de bizonyos mikroorganizmusok (bélbaktériumok) számára nélkülözhetetlen. Ezek a baktériumok hozzátartoznak a szervezet ún. normál flórájához, sőt, mint fentebb említettük, hasznot is hajtanak, pl. vitaminokat termelnek és visszaszorítják a kórokozó baktériumokat. A PABA e jótékony baktériumokon keresztül hat előnyösen a szervezetre.

Mi is az a PABA?

A PABA, azaz a para-amino-benzoesav ugyanis a bélben található mikroorganizmusok (bélbaktériumok) működéséhez nemcsak szükséges, hanem szinte nélkülözhetetlen. Ezek a baktériumok hozzátartoznak a szervezet egészseges, normál bélflórájához, és hasznuk, hogy elősegítik a vitaminok termelését és visszaszorítják a kórokozó baktériumokat. A PABA ezen jótékony baktériumokon keresztül hat pozitívan a szervezetre.

Mihez szükséges?

      • Antioxidatív folyamatokban van szerepe
      • Az emésztőrendszer tökéletes működéséhez 
      • Az érelmeszesedés csökkentésében

Tipp 27

Miben található meg? 

A PABA legjobb táplálkozási forrásai a gabonafélék.

Milyen anyag a PABA? 

Mivel lipotróp anyag, így gátolja a különféle zsírok lerakódását a szervezetben, különösen a májban, így főként májvédő funkciójáról ismert (a lipotróp anyagok nélkülözhetetlenek, elsődleges feladatuk az, hogy megakadályozzák a májban a nagy mennyiségű zsír lerakódását). 

Testépítőknek, diétázóknak, és fogyókúrázóknak kiemelten ajánlott a szedése, mivel szerepet játszik a zsírok szállításában, oda ahol azokra szükség van, így segíti a zsírégetést.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Mit tesz az alkohol a szervezettel?

A lipotróp anyagok

Az egészséges élet és örök fiatalság titka: anti ageing

Média