Testmozgás

Testmozgás

A testmozgás számos egészségügyi előnnyel jár. Távol tartja a plusz kilókat, segít a stressz legyőzésében és a jó közérzet érzetében is. Hogyan kezdjünk el mozogni? Milyen mozgásforma illik  hozzád? Milyen fajtái vannak a testmozgásnak?

Alkategóriák

Areob mozgás

Areob mozgás

Aerob mozgás alatt olyan mozgást értenek, amikor a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított. Olyan mozgásforma, ami egyszerre mozgatja meg az izmokat.Az areob mozgás nem egy mozgásformát jelent, hanem több edzéstípus összefoglaló neve. Kockahasat szeretnél? Akkor ajánlom az areob mozgást!

Elemek megtekintése...
Jóga

Jóga

A jóga a keleti kúltúrából terjedt el. Vágysz a békés, stressztelen állapotra? A jóga az egyik legjobb mozgásforma, amit tehetsz a lelked és a tested egyensúlyáért. Jógázz otthon és egszerűen az egészségedért!

Elemek megtekintése...
Dekompressziós mozgás

Dekompressziós mozgás

A dekompressziós mozgás egyénre szabott kezelések alapján működnek. Ez a gerinccsatorna idegfelszabadítását jelenti. Fájdalmak megszüntetése műtét nélkül? Lehetséges!

Elemek megtekintése...

A jóga egy hagyományos mozgás és szellemi irányzat. A jógának számos különböző fajtája létezik, mindegyiküknek saját jellegzetességei és előnyei vannak. Az alábbiakban részletesen bemutatok néhány alapvető jóga fajtát, amelyek népszerűek a gyakorlók körében:

A meditáció eredete több ezer évre nyúlik vissza, és számos vallási és spirituális hagyományban gyakorolták és gyakorolják ma is. Az egyik legrégebbi ismert meditációs technika az indiai jógik által gyakorolt Rádzsa-jóga meditáció, amelyet több mint 5000 éve gyakorolnak.

Az elmúlt évtizedekben a meditáció tudományos vizsgálata és kutatása is növekedett. A kutatók számos tanulmányt végeztek, hogy megértsék a meditáció hatását az agyra és a testre. A meditáció előnyei közé tartozik az agyi aktivitás javítása, a stressz és a szorongás csökkentése, az immunrendszer erősítése, az alvás javítása és a depresszió enyhítése.

Mi is a célja ennek? A szív és légzőrendszer, vagyis a szervezet oxigénfelvevő és -szállító kapacitásának növelése. nevezzük aerob állóképességi edzésnek is.

Akár egy nagyobb fogyás vagy szoptatás után is előfordulhat, hogy a mellek veszítenek rugalmasságukból, és megereszkednek. Azonban ilyenkor nem a sebészkés jelenti az egyetlen megoldást: a mellizomgyakorlatok megerősítik a keblek alatti izomzatot, megemelve azokat. Az alábbi mellizom gyakorlatok segíthetnek neked! 

A jóga alkalmas arra, hogy visszaállítsuk testünkben az energiaáramlás egyensúlyát, ráadásul nem annyira megterhelő, mint az, ha fáradt és ideges állapotunkban kifutunk a világból. 

Legyünk őszinték: hiába takarítják nagy körültekintéssel és rendszeresen, az edzőtermek nem tartoznak a világ legtisztább helyiségei közé. Az eszközöket, öltözőket, zuhanyzókat rengeteg ember használja, így nem csoda, ha sokakban kételyek merülnek fel azzal kapcsolatban, a saját egészségük szempontjából mennyire veszélyes a teremben sportolniuk. Ezért összeszedtem az otthoni testmozgás legjobb formáit. 

Kapcsolódó videók

Több oka is lehet, hogy reggel fáradtan ébredsz, ezért összeszedtem nektek a lehetséges okokat. 

Kapcsolódó videók

Minden nap 30 perc séta többet lendít az egészségi állapotán, mint egy tucat orvos és a gyógyszereik. Összeszedtem nektek a testmozgás bizonyított előnyeit. 

Kapcsolódó videók

A legismertebb mozgásformák közzé tartozik az areob mozgás. Ezzel a módszerrel a leghatásosabb a zsírégetés, hiszen minden izmonkat megmozgatja. Érdemes utánajárni, hogy testalkatunknak, milyen mozgás a legmegfelelőbb. 

  Ez a cikk, azért íródott mert rettentő hátfájdalommal küzdöttem, ezért egy szakemberhez fordultam. A csontkovács nem a tüneteket kezeli, hanem annak a kiváltó okát szünteti meg, természetes módszerekkel. 

A jóga mindennapos gyakorlása javítja az egészséget, jó közérzetben segít, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulásában is jelentős szerepe van. A legjobb módja az egészség és a fittség elérésében. Nem csak a fizikumunkban segít, hanem a lelki és mentális állapotban is jótékony hatással bír. Megmozgatja az egész testet. Fej, hát és izületi gyulladások gyógyításában is segít. 

Hogyan alakítsuk ki az egészséges életmódunkat?Az egészséges életmódunk kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Rengeteg dolog befolyásolja a testünk és lelkünk egészségét.