Testmozgás a karantén idején

Testmozgás a karantén idején Testmozgás a karantén idején

Legyünk őszinték: hiába takarítják nagy körültekintéssel és rendszeresen, az edzőtermek nem tartoznak a világ legtisztább helyiségei közé. Az eszközöket, öltözőket, zuhanyzókat rengeteg ember használja, így nem csoda, ha sokakban kételyek merülnek fel azzal kapcsolatban, a saját egészségük szempontjából mennyire veszélyes a teremben sportolniuk. Ezért összeszedtem az otthoni testmozgás legjobb formáit. 

Tévhit, hogy a koronavírus-járvány idején a szobafogság a legjobb módszer a megelőzésre. Akár otthon, akár a szabadban, de ne hanyagoljuk a testmozgást, mert erősíti az immunrendszert. Ha úgy döntünk, egyelőre kerülni szeretnénk a fitnesztermeket, otthon is legalább annyira élvezetessé tehetjük a testmozgást. 

Tipp 12

Szobabicikli

A kardio, aerob mozgások is az egészségünket támogatják és segítik elő, így a szobakerékpáron végzett edzés többszörösen jó hatással van szervezetünkre. A szobakerékpár népszerűsége először talán abból adódott, hogy ez volt az első otthoni kardio gépezet. Igen egyszerű, használata sem bonyolult, aránylag kis helyen el lehet tárolni és még televíziózás közben is használható. A szobabicikli hiába régi találmány, még mindig igen hatékony megoldás a zsírégetésre.

Jóga

A jóga mindennapos gyakorlása javítja az egészséget, jó közérzetben segít, mentális megtisztulást hoz és az életminőség javulásában is jelentős szerepe van. A legjobb módja az egészség és a fittség elérésében. Nem csak a fizikumunkban segít, hanem a lelki és mentális állapotban is jótékony hatással bír. Megmozgatja az egész testet. Fej, hát és izületi gyulladások gyógyításában is segít. Itt olvashattok többet róla.

Tudtad 57

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Cukorbetegség

Aszkorbinsav hatása a szervezetünkre

Az egészséges élet és örök fiatalság titka: anti ageing

Média

Tovább a kategóriában: « Areob edzés/hatékony zsírégetés