Miért vagy mindig fáradt?

Miért vagy mindig fáradt? Miért vagy mindig fáradt?

Több oka is lehet, hogy reggel fáradtan ébredsz, ezért összeszedtem nektek a lehetséges okokat. 

Helytelen táplálkozás 

Gyakran megesik, hogy a nappali rohanásban, csak bekapkodunk ezt-azt, majd a nap közben elmulasztott étkezéseket este pótoljuk. A kései vacsora után azonban, teli hassal az alvás sem lesz pihentető. A kiegyensúlyozott étrend azért is fontos, mert a napi ötszöri, kis mennyiségű étel fogyasztásával egyensúlyban tarthatjuk a vércukorszintet is. 

Túl keveset alszol

Az alváshiány miatt nappal levertnek, kimerültnek érezhetjük magunkat. A felnőttek számára szükséges alvásmennyiség minimum napi 7 óra. 

Névtelen terv

Kellemetlen zajok

A kellemetlen zaj nem csak a horkoló ember, de az alvótárs nyugodt pihenését is gátolhatja. A probléma azonban nem pusztán zavaró, de az egészséget is veszélyezteti. Próbáljunk füldugóval aludni, ha pedig a horkolás a zaj forrása, próbáljuk a horkolást kezelni vagy megszüntetni, hiszen erre is vannak praktikák. 

Belgyógyászati betegségek

Az éjszakai ébredéseket és a nappali fáradtságot egyaránt okozhatják lappangó, fel nem ismert betegségek. A kimerültség gyakran az első jel, mely alapján feltételezhetjük, hogy egyéb probléma áll a háttérben.

Mi segíthet az alvásban? 

Amennyiben a fáradtságot nem valamilyen szervi panasz okozza és egészségi állapotunk engedi, a rendszeres mozgás is segíthet. 

A helyes táplálkozás is nagyban befolyásolja a megfelelő alvást. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Négy hatékony immunerősítő tea

Természetes multivitaminok 

Vitaminpótlás a téli időszakra

Média