Az egészséges életmód feltételei

Az egészséges életmód feltételei Az egészséges életmód feltételei

Hogyan alakítsuk ki az egészséges életmódunkat?Az egészséges életmódunk kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Rengeteg dolog befolyásolja a testünk és lelkünk egészségét.

Lelki béke 

A legfontosabb tényező a lelki egyensúly. Ennek az a lényege, hogy ismerjük a határainkat, ismerjük magunkat, ismerjük annak kockázatát, hogy nem minden sikerülhet úgy, ahogy azt elterveztük. A lelkünk a legfontosabb, ha ez hamóniában van, akkor a fizikai egészségünk is. 

Táplálkozás

Testünk egészségi állapotát a táplálkozással tudjuk a legjobban befolyásolni. A testünk karbantartja és az égészségünket megőrzi. Gyömölcsök, zöldségek, gabonafélék, húsok ás az evés módja is befolyásolja az egészségünk állapotát.  

Folyadék

Az emberi test 70%-a víz. Ezért is fontos, hogy kiválló minőségű és mennyiségű vizet jutassunk be a szervezetünkbe. A fizikai teljesítőképességünk eléréséhez létfontosságú a VÍZ! Ebből ered a következő pont is. 

Testmozgás

Mint azt fent is említettem, a fizikai állapotunkat befolyásolja a megfelelő folyadékbevitel, ha ez nincs meg a testünk nem képes teljesíteni. Mozgásra vagyunk tervezve, ha nem mozog leépül. Az állóképességünket növeli, kiartóbbá válunk. Döntő szerepe van az ideális súly elérésében is.

Keep people in your life who truly love you motivate you encourage you enhance you and make you happy

Ez a pár feltétel nem a legfontosabbak közzé tartozik. Hogy ezt miért írom? 

Elszántság! Ha nem szánod rá magad és nincs motivációd, az előző pontok már nem is számítanak. Tűzz ki reális célokat magad elé!

 

 

Tovább a kategóriában: A testmozgás bizonyított előnyei »