Bőrünk ápolása

Bőrünk ápolása Bőrünk ápolása

A bőrönk ápolása fontos szereoet tölt be, egészségünk és megjelenésünk szempotjából. A mindennapi bőrápolásnak is vannak alaplépései, hogy mindig ragyogjon a bőrünk.

 

A helyes arcápolás lépései:

 • Tisztítás
 • Tonizásás
 • Ápolás, hidratásás
 • Védelem

A bőr felépítése

A legelső réteget felhámnak hívják, melynek a külső rétege a szaruréteg. Ez a réteg védi a legjobban a bőrt

A második réteg, ami a középső reteg, az irha. Itt található a bőrünk rugalmasságáért felelős kollagén. Azt már tudjuk, hogy ha kollagén nincs a szervezetünkbe, akkor azon meg is látszik egy idő után. 

A bőr harmadik és egyben a legalsó rétege a bőralja, ahol a zsírsejteket találjuk, ahol az idegek és az erek is futnak. 

Névtelen terv 27

Tisztítás: 

A bőrünk faggyút termel, a nap során pedig izzadság, kosz és smink is lerakódik a bőrünkön ezért fontos eltávolítani az arconkról, ahogy az elhalt hámselyteket is, hogy a bőrünk egészséges maradjon. Számos hatásnak van kitéve a bőrünk, ezért nagyon fontos nap mint nap tisztítani. Rengeteg kozmetikum áll rendelkezésünkre a gyógyszertárak és a drogériák polcain, hogy tisztín tarsuk a bőrünket, viszont először egy szakember véleményét kellene kikérni. Ne csak vízzel moss arcot, hiszen ez kiszárítja az arcot. Használjunk valami tisztító kozmetikumot, de ha kihagyjuk a tonizálást, akkor csak ártunk a bőrünknek.

Tonizálás: 

Ha a bőrünket nem tonizájuk a tisztítás során fentmaradt maradványait, akkor is felléphetnek bőrprombémák. Ezért fontos a tonizálás, hiszen ez felfrissíti az arcbőrt. Ez a bőr középső rétege, és ha az első réteget nem tisztítjuk meg rendesen, akkor nem jutnak el a tonizálás során a második réteghez a tápanyagok. A bőrünk pH-ja érdekében is fontos a tonizálás. A tonik pH visszaállító hatással rendelkezik. 

Ápolás, Hidratálás: 

Fontos, hogy a bőrtipusunknak megfelelő termékeket alkalmazzunk, ami védi a bőrt, táplálja azt. Az arcbőr a legvékonyabb és a legérzékenyebb bőrfelület a testünkön, ez az a felület, ahol az öreedés jelei legelőször láthatóeak lesznek. 

Védelem: 

A nyári melegben és a hűvös időkben is fontos a fényvédelem. 

Miért fontos a bőrápolás?

Nem csak akkor van szükségünk bőrápolásra, ha már probléma lépett fel vagy ha érzékeny a bőrünk. Az egészséges bőrnek is szüksége van táplálásra. Bőrünket nem csak kívülről, hanem berülről is ápolhatjuk. A táplálkozás a vitaminok és az ásványi anyagok ugyanúgy befolyásolják bőrünk egészségét, mint a szépségápolási szerek. 

Ilyen ételeket fogyassz, ha egészséges bőrre vágysz: 

   • rostokban gazdag kenyér
   • méz
   • barnacukor
   • sok zöldség gyümölcs

Mit ne fogyassz: 

 • kevés húst
 • kevés tejtermék
 • kevés cukor

Sokan küzdenek érzékeny bőrrel, ami rengeteg törődést igényel. Piros, pattanásos, viszket és kiütéses lehet. 

Ezek is érdekelhetnek: 

Amit tudni kell a kollagénről

Areob edzés/hatékony zsírégetés

A téli egészség alapelvei

Tudni kell

Ahhoz, hogy ápolni tudd a bőröd, fontos, hogy a bőrtípusodhoz megfelelően kezeld azt. 

Remélem hasznosnak találtátok a posztot és tudjátok majd alkalmazni a tippeket a mindennapi rutinutokként.