Természetgyógyász szűrő

A hajnövesztés évekig is eltarthat, de néhány vitaminnal meggyorsíthatod ezt a folyamatot. Nem mellesleg pedig egészségessé is teheted ezekkel az összetevőkkel a hajkoronád. A hajnövés sebessége bizonyos fokig a génektől függ, ám a környezeti tényezők sokszor meggátolják, pl. hajfestés, hajvasalás, göndörítés és a nem megfelelő termékek használata. 

Utalhat betegségre az étvágytalanság? Milyen vitaminok a leghatásosabbak étvágytalanság ellen? A szervezetünk jelez, ha táplálékra van szükségünk. Az egészséges szervezet nem igényli az étkezések mennyiségének növelését, ezért nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy milyen vitaminokra van szükséged, hogy az étvágyad növeld. 

Összeszedtem nektek a legjobb immunerősítő teát a megfázásos időre. Ezek a teák segíthetnek kivédeni az esős, hűvös időben a megfázást, védelmet nyújtanak a szervezetnek és jó hatással vannak az immundendszerünkre.

Ez igazából nem vitamin, hanem aminosavszármazék. Vízben oldódik és a szervezetünk nem képes tárolni. Az aminosavak pedig a feérjék építőelemei. Szervezetünknek szüksége van rá, de nem képes előállítani, ezért táplálék útján kell a szervezetünkbe bejuttatni.

A folsav B₉-vitamin és M-vitamin. A folsav vízben oldódó vitamin. Fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós édesanyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében valósulhat meg. Hatalmas szerepe van a sejtek örökítőanyagának, a DNS és RNS szintetizálásában, illetve a hibáik kijavításában, így biztosítja, hogy az új sejtek is egészségesek legyenek.A táplálkozás nagyon fontos terhesség idején is. A változatosságon múlik minden. Az ásványi anyagok bevitelére és a vitaminokra is figyelni kell. A megfelelő vitamin és folsav szedése, nagyban befolyásolja a magzat későbbi egészségi állapotát. 

Az életmódváltás napjainkban nagyon divatos lett. A fő szempont a VÁLTOZTATÁS! Az életünk minden területén, ami az egészségünkre és a lelkünkre kihat. Sokan teljes életmódváltásba kezdenek, a siker pedig az akaraton múlik, ennek pedig fontos lépéssei vannak. 

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, aminek szövődményei jelentősen rontják a beteg életminőségét. Mikor fordul elő? Mik az okai és a tünetei? Hogyan kezelhetjük? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Az aszkorbinsav egy olyan vízben oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes pótolni, ezért folyamatosan pótolni kell az étrendünk segítségével. De vajon milyen hatásai vannak a szervezetre? Mi a különdbség a C-vitamin és az aszkorbinsav között? Mennyi a napi szükséglet? Milyen tévhitek vannak a túladagolása esetén? 

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy hogyan lúgosítsunk helyesen. Most pedig a testünk természetes egyensúlya érdekében összeszedtem nektek, pár szuper lúgosító receptet.

Lúgosítás, a természetgyógyászatban alkalmazott eljárás, amely a lúgos étrend fogyasztásával csökkenti a test folyadékainak hidrogénion koncentrációját, azaz növelni a pH-t a gyógyászatban. A táplálékok és a szervezet sav-bázis egyensúlyt az orvosok hosszú évtizedek óta vizsgálják.  A túlzottan savas étrendet korábban csontritkulás hajlamosító tényezőként gyanították. A lúgosítás nem újkeletű dolog, de figyelmet azonban az elmúlt évtizedben kapott. Sokan és sokféleképpen magyarázzák a sav-bázis egyensúly tudományos hátterét, beszélnek elsavasodásról és lúgosításról, de egy biztos: szinte minden a helyes táplálkozáson múlik.