Újévi fogadalmak az egészségért

Újévi fogadalmak az egészségért Újévi fogadalmak az egészségért

Hamarosan itt a szilveszter, amikor is a fogadalmak majdnem minden ember életében megtörténnek, amiket többnyire be sem tartanak. Viszont annak érdekében, hogy évről évre egészségesebben éljük meg a szilvesztert, illetve az év minden napját, a legfontosabb az lenne, hogy egészségesebben éljünk. Ez a cikk segít abban, hogy a 2020-as évet kezd egészségesen!

 Az újévi fogadalmak segítenek elhitetni, hogy végre változtathatunk az életünkön. Ha az évben nem vetted rá magad az gészséges életmódra, akkor itt a lehetőség, hogy január elsejétől változtass ezen. Ha fogadalomra szántuk magunkat, az már egy jó hír, hiszen a szándék megszületett. 

Kis fogadalmak az egészség érdekében

Nem kell egetrengető fogadalmakat tennünk, elég ha a kis fogadalmaink előrébb segítenek a végső cél elérésében. A hatalmas fogadaémak általában kudarcba fulladnak és a néhány napos lelkesedés után el is felejtjük őket, ami nem csak önmagadnak okoz csalódást, hanem a környzetedben élőknek is. Öszeszedtem nektek pár fontos dolgot, amit az egészséged érdekében. 

Önmérséklet

Az egészség érdekében nem kell mindenről lemondanunk, a fő szempont a mérték. Válogassuk meg, hogy mit és mennyit eszünk, ez a legfontosabb. A disznó helyett együnk csirét, marhát vagy pulykát. A krumpli helyett rizst vagy édesburgonyát és figyeljünk a folyadékbevitelre. 

Újdonságok kipróbálása

Ne ijedjünk meg az ismeretlentől. Próbáljunk ki ismeretlen zöldségeket, gyümölcsöket és szénhidrácsökkentett termékeket. Felejtsük el a pékárúkat és a cukrot. 

4A9F68345E74788B8524947F17ECFC4F.draft.96dpi

Mozogjunk rendszeresen 

Rengeteg mozgásforma létezik és hidd el megtalálod a számodra megfelelőt. Mindegy, hogy mit de mozogj! Menjetek kirándulni, hiszen a levegő is sokat segít az egészségünk érdekében. 

Itt többet is megtudhatsz a mozgásformákról: 

Hidratálás

Szomjazunk. A bőrünk, a testünk és a sejteink is. Nem iszunk eleget, ha pedig iszunk, akkor nem megfelelően, mert cukrosat viszünk be a szervezetünkbe. Fogadjuk meg, hogy az újévben legalább két liter vizet elfogyasztunk és máris sokat tettünk az egészségünk érdekében. 

Tudtad 11