A mandula igazi nassolnivaló és édességek igazi édesítője. Sokan nem tudják, hogy értékes tápanyagokban gazdag és rendkívül jó hatással van a szervezetünkre. 

Az avokádót az inkák afrodiziákumnak tartották, ami a mai napig kétes, hiszen nem tudják, hogy gyümölcs vagy zölség. Ez a népszerűségén semmit sem csökkent, hiszen a mai napig előszeretettel fogyasztják az emberek. Számos jótékony hatással bír a szervezetünkre. De miért is érdmes ezt a különleges zöldes gümölcsöt fogyasztani? Ebből a cikkből megtudhatod! 

A méz rendkívül jó hatással van a szervezetünk számára, többek között fertőtlenítő hatással is bír, de ez csak bizonyos időtartamon belül fejti ki a hatását. Természetesen rengeteg mindenre jó hatással van, ebből a cikkből meg is tudhatod, hogy miért is jó az egészségre. 

A kollagén az egyik legfontosabb része a szépségünknek. A kollagén biztosítja a bőrünk, hajunk, körmeink állapotát. Nélküle összeomlana minden, ezért is tapasztalhatjuk, hogy a kollagénhiány olyan tünetekez produkál, mint ráncos bőr, izületi fájdalmak és hajhullás. 

A szegfűszeg szó hallatán a legtöbbünknek azz ünnepek, a gyümölcskenyér, a finom fűszeres forralt bor és a mézeskalács jut eszébe. Pedig egy a fűszernövény nem csak télen kiválló, hanem az év minden szakaszában. Karácsony táján a legtöbb háztartásban megtalálható és sokan nem is tudják, de rengeteg jótékony hatással bíró gyógynövényről beszélünk. 

A kiegyensúlyozott táplálkozással és a megfelelő ételek fogyasztásával elérhetjük, hogy a szervezetünk megkapja a megfelelő multivitamin adagot. Ha a megfelelő ételeket beépítjük az étrendünkbe, akkor nem is lesz szükségünk multivitamin tabletták szedésére.

A téli időszakban nincs olyan ember, aki legalább egyszer ne esne át egy kis náthán. A család, a barátok, a munkatársak... mindenki beteg körülötted. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy hogyan előzd meg, hogy téged is eltaláljon a betegség hógolyója.

A téli időszakban talán a legfontosabb pótolnunk a megfelelő vitaminokat a szervezetünk számára, hiszen ilyenkor kevesebb időt tudunk tölteni az evésre, valamint a gyümölcsök és zöldségek sem teremnek, ezért nehezebb hozzátjutnunk. 

A chili a legnépszerűbb ételízesítő közé tartozik, de emellett rengeteg jótékony hatással is bír. Íme pár vitamin, ami megtalálható benne. A trópusi vagy szubtrópusi égövön termesztett csípős termésű paprikafajtákat nevezzük chili paprikának. Sok helyen mártásokhoz, salátákhoz, marha-birka sültekhez, grillezett ételekhez használják. 

A birsalmát a legrégebbi gyümölcsként tartják számon. Fogyasztása hazánkban nem elterjedt, de némelyik háztartásban előfordul. Innen is jutott eszembe, hogy írok róla nektek, ugyanis most készül itthon a birsalma kompót. Nem csak étkezésre alkalmazták régen, hanem illatosítóként is szolgált.