
Egészség
Az egészség fogalmát nem egyszerű meghatározni, mert sokan úgy gondolnak rá, mint a betegség ellentétére. Az egészség az önmegtartóztatásról szól. Ez egy folyamat, amiben több tényező is fontos szerepet játszik. Ezek a tényezők segítenek és együttesen teremtik meg, a testi és lelki harmóniát.
Alkategóriák

Egészséges étkezés
Az egészséges ételeknek, megfelelő mennyiségben kell tartalmazni a szervezetünk számára energiát adó tápanyagokat. Az egészséges táplálkozáshoz vezető úton, különféle élelmiszercsoportokat járunk végig és kategóriánként, milyen gyakorisággal érdemes őket fogyasztani.

Fogyókúra
Fogyókúrázni szeretnél? Nem tudod, hogyan kezdj a fogyókúrába? Egyszerű és könnyen elvégezhető fogyókúrás módszerek. Vajon melyik módszer a legjobb? Mit érdemes elkerülni és mit szabad alkalmazni? Aranyszabályok, túlsúly, testömeg index.
Utalhat betegségre az étvágytalanság? Milyen vitaminok a leghatásosabbak étvágytalanság ellen? A szervezetünk jelez, ha táplálékra van szükségünk. Az egészséges szervezet nem igényli az étkezések mennyiségének növelését, ezért nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy milyen vitaminokra van szükséged, hogy az étvágyad növeld.
Az életmódváltás napjainkban nagyon divatos lett. A fő szempont a VÁLTOZTATÁS! Az életünk minden területén, ami az egészségünkre és a lelkünkre kihat. Sokan teljes életmódváltásba kezdenek, a siker pedig az akaraton múlik, ennek pedig fontos lépéssei vannak.
A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, aminek szövődményei jelentősen rontják a beteg életminőségét. Mikor fordul elő? Mik az okai és a tünetei? Hogyan kezelhetjük? Ebből a cikkből megtudhatod.
Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy hogyan lúgosítsunk helyesen. Most pedig a testünk természetes egyensúlya érdekében összeszedtem nektek, pár szuper lúgosító receptet.
Lúgosítás, a természetgyógyászatban alkalmazott eljárás, amely a lúgos étrend fogyasztásával csökkenti a test folyadékainak hidrogénion koncentrációját, azaz növelni a pH-t a gyógyászatban. A táplálékok és a szervezet sav-bázis egyensúlyt az orvosok hosszú évtizedek óta vizsgálják. A túlzottan savas étrendet korábban csontritkulás hajlamosító tényezőként gyanították. A lúgosítás nem újkeletű dolog, de figyelmet azonban az elmúlt évtizedben kapott. Sokan és sokféleképpen magyarázzák a sav-bázis egyensúly tudományos hátterét, beszélnek elsavasodásról és lúgosításról, de egy biztos: szinte minden a helyes táplálkozáson múlik.