Fogyókúra: Miért veszélyes túl kevés kalória?

Fogyókúra: Miért veszélyes túl kevés kalória? Fogyókúra: Miért veszélyes túl kevés kalória?
A különféle szélsőséges étkezési szokások követése általában gyors fogyást eredményezhet, de ne feledje, hogy a túl alacsony kalóriabevitel nem csak izomvesztést okoz, hanem számos egészségügyi problémát is okozhat.
Ezenkívül a hirtelen fogyás hatása ritkán tart fenn. Ha túl kevés a kalória A napi kalóriaszükséglet a kortól, súlytól, magasságtól, nemtől, fizikai fitnesztől, testmozgástól és egyéb körülményektől (pl. Terhesség) is függ. Ha gyakran kevesebb kalóriát fogyaszt, mint amennyire a testnek szüksége van, akkor előfordulhat, hogy nem kap elegendő nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint.

Hogyan étkezzünk?

Annak érdekében, hogy a súlycsökkenés hosszú ideig tartson, és ugyanakkor ne fosztja meg nekünk az egészségünkhöz szükséges tápanyagokat, a legmegfelelőbb hetente 0,5-1 kg testtömeg elvesztését. Ehhez általában csak 250 kalóriával kell csökkentenünk korábbi kalóriabevitelünket, majd edzés közben újra elégetni.Cserélje ki az üres kalóriákat Az alacsony tápanyagú, de magas kalóriatartalmú ételeket üres kalóriának nevezzük. Ilyenek például a finomított, erősen feldolgozott élelmiszerek, a legtöbb gyorsétterem, a cukor, a szilárd zsírok és az alkohol. A legtöbb sütemény üres kalória, tehát tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket, például zöldségeket, gyümölcsöket, sovány fehérjét, vagy teljesen cukormentes süteményeket, gabonaféléket, kekszeket és egyéb kekszeket kell enni. 
 

A kalória hiánya esetén

A növényi zsírok hiánya E-vitaminhiányhoz vezethet, amely nemcsak negatívan befolyásolja a bőr állapotát - ami kiszáradáshoz vagy pattanásokhoz vezethet -, hanem izomfájdalmat és az immunrendszer általános működését is csökkenti. A zsírtartalom leállítása epekövekhez vezethet, és a zsírban oldódó vitaminok nem képesek megfelelően felszívódni. Fontos emlékezni arra is, hogy az emberi test által termelt multi-vitamin kevésbé szívódik fel a szervezetben, tehát ezeknek az étrendnek nem elegendő a szélsőséges étrend kivételével.
Tipp 36
 
Figyelni kell a kalciumbevitel csökkentését is, például a tejmentes étrend esetén, mivel a test eltávolítja a hiányzó mennyiséget a csontokból, ami hosszú távú osteoporosishoz vezethet. A hiány különféle tünetei nem csak a csontok és a bőr állapotát jelentik, hanem az általános fizikai és mentális állapotok romlását is, fokozott stresszt, álmosságot, különféle fertőzésekkel szembeni érzékenységet, véralvadási problémákat, hajhullást vagy hajhullást és gyenge körmöket.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

Csonterősítő ételek

Pozitív hatása a lilahagymának

Napégés: mit tehetsz ellene?