Egészséges étkezés

Egészséges étkezés

Az egészséges ételeknek, megfelelő mennyiségben kell tartalmazni a szervezetünk számára energiát adó tápanyagokat. Az egészséges táplálkozáshoz vezető úton, különféle élelmiszercsoportokat járunk végig és kategóriánként, milyen gyakorisággal érdemes őket fogyasztani. 

Az ünnepek alkalmával a legtöbb család évről évre ugyanazt a menüsort készíti el. Aki szeretne az idén egy kicsit egészségtudatosabban étkezni a karácsonyi vacsorára, ebből a cikkből ötleteket és tippeket meríthet. 

 A zab és a zabkása nagyon elterjedt külföldön, hiszen az emberek jelentős része fogyasztja reggelire. Hazánkban ritkább a rendszeres fogyasztása, pedig számos jótékony hatással bír a zab. A zabpehely egyre népszerűbb, hiszen jelentősen olcsón juthatunk hozzá és sokféle étel készíthető belőle, nem mellesleg pedig rengeteg remek hatása van az emberi szervezetre. 

Az egészséges táplálkozás és az egészséges életmód ott kezdődik, hogy minőségi adalékanyagoktól mentes ételeket fogyasztunk. Sok zöldséget, gyümölcsöt, szárnyasokat és halat eszünk, valamint megpróbálod lecsökkenteni a széthidrát, cukor és az állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. 

A méreganyagok és a baktériumok az egészséget étkezés során is felhalmozódhatnak a szervezetünkben. Ha egészségesen táplálkozol és odafigyelsz magadra , akkor kisebb az esélye, hogy szükséges egy méregtelenítő kúrának. A cukor, a fehér lisztből készült termékek, a tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok a testet is igénybe veszik, ezért sokszor fontos, hogy tiszítsuk azt.

Utalhat betegségre az étvágytalanság? Milyen vitaminok a leghatásosabbak étvágytalanság ellen? A szervezetünk jelez, ha táplálékra van szükségünk. Az egészséges szervezet nem igényli az étkezések mennyiségének növelését, ezért nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy milyen vitaminokra van szükséged, hogy az étvágyad növeld. 

Az életmódváltás napjainkban nagyon divatos lett. A fő szempont a VÁLTOZTATÁS! Az életünk minden területén, ami az egészségünkre és a lelkünkre kihat. Sokan teljes életmódváltásba kezdenek, a siker pedig az akaraton múlik, ennek pedig fontos lépéssei vannak. 

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, aminek szövődményei jelentősen rontják a beteg életminőségét. Mikor fordul elő? Mik az okai és a tünetei? Hogyan kezelhetjük? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy hogyan lúgosítsunk helyesen. Most pedig a testünk természetes egyensúlya érdekében összeszedtem nektek, pár szuper lúgosító receptet.

Lúgosítás, a természetgyógyászatban alkalmazott eljárás, amely a lúgos étrend fogyasztásával csökkenti a test folyadékainak hidrogénion koncentrációját, azaz növelni a pH-t a gyógyászatban. A táplálékok és a szervezet sav-bázis egyensúlyt az orvosok hosszú évtizedek óta vizsgálják.  A túlzottan savas étrendet korábban csontritkulás hajlamosító tényezőként gyanították. A lúgosítás nem újkeletű dolog, de figyelmet azonban az elmúlt évtizedben kapott. Sokan és sokféleképpen magyarázzák a sav-bázis egyensúly tudományos hátterét, beszélnek elsavasodásról és lúgosításról, de egy biztos: szinte minden a helyes táplálkozáson múlik.

2. oldal / 2